Pressinformation 2023-06-15


2023 års stipendiat från Kevinstiftelsen är Ellen Sandelin och Arvika
HC dam- och tjejverksamhet (barn och ungdom) som totalt får 10 000
kr att fördela till sina verksamheter.

Kevinstiftelsen har under 2023 beslutat sig för att tilldela Kevins stipendium till Arvika HC och deras dam- och tjejverksamhet (barn och ungdom); två entiteter inom AHC med Ellen Sandelin som företrädare för damhockeyn. Föreningen har haft ett enastående år och jobbat envetet för att nå fortsatt framgång med klubbens
verksamheter. Styrelsens motivering följer nedan:

Kevinstiftelsens stipendiat 2023:
”Idag har vi inom Kevinstiftelsen äran att hedra förebilden Ellen Sandelin för hennes initiativrikedom, beslutsamhet, kreativitet och hårt arbete för att ha satt AHC damhockey på den svenska och värmländska hockeykartan. Hennes och AHCs framgångar med ishockeyn i Arvika och Värmland bottnar i en ihärdig satsning som fått med sig så mycket bra saker för alla som vill spela ishockey. Vi hör ofta om de utmaningar som finns för jämställdhet i dagens samhälle, och Ellen, som föregångare, har bevisat att genom engagemang, passion och kärlek till sitt hantverk är allt möjligt. Genom hennes och AHCs satsning på ishockey har de inspirerat och motiverat många tjejer, barn och ungdomar till att idrotta på lika villkor och därmed brutit ny mark i Värmland och Arvika i synnerhet.

Med samma förhoppning som AHCs värdegrund om glädje, passion och stolthet vill vi inom Kevinstiftelsen gratulera Ellen Sandelin och AHCs dam- och tjejverksamhet (barn och ungdom) som årets stipendiater och därmed 10 000 kr som kan användas till vidareutveckling av denna enormt viktiga och gedigna satsning.


/Styrelsen för Kevinstiftelsen

Ellen Sandelin var jublande glad när vi berättade för henne att AHC dam- och tjejverksamhet (barn och ungdom) blev årets stipendiat från Kevinstiftelsen. Hon berättar vidare:


-Jag vet inte vad jag skall säga. Jag är ingen person av stora ord, men det här var ”gôrsköj” på riktigt. Det är många med mig som skall ha kredd för att vi lyckats få till det så bra; framför allt alla ledare som i vått och torrt får detta att fungera. Patric Fäldt och ledningen är alltid förstående och ger alltid positiv feedback för att driva verksamheten framåt och det uppskattas. Det finns med garanti hål att stoppa i när det gäller den fina slanten
om 10 000 kr för såväl dam- som ungdomsverksamheten”, säger Ellen Sandelin.

Priset delas ut av Kevinstiftelsens styrelse, tillsammans med Arvika kommuns kommunalråd Peter Söderström, i Stadsparken lördag 17 juni kl 11.

För mer information:
Ordförande Kevinstiftelsen Andreas Slätt, 072-203 19 31
Styrelseledamot Kevinstiftelsen/Kevins pappa Patrik Skog, 076-803 13 81

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *