Kevinstiftelsens stipendiater 2021

Pressinformation                                                       2021-06-13

2021-års stipendiater från Kevinstiftelsen är Dotteviks IF Sebastian Henriksen och föreningen Arvika Värme…

Kevinstiftelsenhar under 2021 beslutat sig för att dela ut två stipendier, trots pågående pandemi. Det blev ingen utdelning under 2020 av given anledning (pandemi), men en av vinnarna är en ung person som stiftelsen följt över en tid och den andra vinnaren är en förening som verkligen gjort skillnad och svarat för ett suveränt jobb under den konstiga tid vi levt i under 2020-2021. Det vill vi inom Kevinstiftelsen uppmärksamma.

Ordförande för Kevinstiftelsen Weine Dahlen berättar vidare: 

-Vi inom Kevinstiftelsen har som ambition att dela ut ett stipendium till två företeelser varje år, men med all respekt för det som pågår och har pågått över de här åren, kände vi att vi måste dela ut ett stipendium i år, trots allt. Det har varit tuffa tider för många och om vi kan skänka ett ljus; en glädje till någon, då vill vi bidra till det, säger Weine.

Kevinstiftelsen har valt att dela ut ett stipendium om 5 000 kr vardera till Sebastian Henriksenoch föreningen Arvika Värmemed följande motivering:

Pristagare Sebastian Henriksen, innebandyspelare Dotteviks IF– ”…för att med sin personlighet inspirerat och inkluderat sina idrottskamrater i Dotteviks IF, skapat fokus och engagemang mot gemensamma mål”

Pristagare Föreningen Arvika Värme– ”…för att med sitt idoga engagemang och ideella arbete alltid SER individen i alla lägen, har skapat en trygghet, gemenskap och samhällstillhörighet för hemlösa i Arvika”

Kevins pappa Patrik Skog känner även han en stor glädje idag att få dela ut de två första stipendierna i sin son Kevins namn. Patriks fortsätter:

-Det här hade Kevin gillat; en idrottspersonlighet som hela tiden ser andra och en förening som värnar för de socialt utsatta och de som inte har något hem för natten. Alla förtjänar social samvaro med värme, samtal och ett tak över huvudet, avslutar Patrik Skog.

Priset delas ut av bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén i samband med skolavslutningarna i Arvika 2021-06-13.

För mer information:

Ordförande Kevinstiftelsen Weine Dahlén, 072-547 78 92

Sekreterare Kevinstiftelsen Andreas Slätt, 072-203 19 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *