Ansök om Kevinstiftelsens stipendium!

Hej!

Under påsken drar vi igång ansökningstiden för Kevinstiftelsens stipendium, där en kille/tjej från grundskolans 9:e klass och gymnasieskolans examensår från Arvika Kommun kan söka. Deadline för ansökan är 15 maj 2019.

Vem får söka?
Elever från grundskolans klass 9 och från gymnasieskolans examensår. En individ som på något sätt kan vara i, eller med en risk för att hamna i en utsatt situation. Det kan också vara någon som kämpat mot alla odds och lyckats. En chans att skapa nya förutsättningar utifrån sin vardag, där eventuellt en obalanserad vardag och bakgrund vänts till något positivt och kämpat sig till examen i såväl grundskola som gymnasieskola. Det är också viktigt att du som söker stipendiet berättar vad du vill använda stipendiet till. Det är 5 000 kr som Kevinstiftelsen kommer dela ut. Du kommer inte få pengarna i kontanter, utan Kevinstiftelsen kommer betala den faktura alt del av faktura som stöd till det som du i din ansökan vill använda pengarna till.

Hur söker man, samt när?
Det är som sagt väldigt viktigt att du berättar VARFÖR du anser dig vara en fullgod stipendiat och HUR du vill använda stipendiet för att ta nästa steg framåt. När du känner att du är klar med din ansökan i Wordformat är det bara att mejla in ansökan till:

stipendiet@kevinstiftelsen.se

Om du tycker det är svårt eller har något som hindrar dig från att lämna in ansökan  över nätet; skicka (eller be någon om hjälp) dina kontaktuppgifter till: info@kevinstiftelsen.se. Då kan vi tillsammans hjälpa dig vidare med din ansökan.

Hur väljs stipendiaterna ut?
Vi i Kevinstiftelsens styrelse är enhällig jury. Tillsammans kommer vi att ta del av ansökningarna, följa upp och även utse stipendiaterna. Vi bortser helt från saker som rör sökandens ursprung, religion, ekonomisk status, sexuell läggning eller liknande i vårt beslut.

En motivering kommer att överlämnas till de två stipendiater som erhåller stipendiet om 5 000 kr/st.

Kontaktuppgifter:

E-post: info@kevinstiftelsen.se

Webb: http://kevinstiftelsen.se/

SammanfattningÄndamål insamlingsstiftelsen för Kevins minne – Kevinstiftelsen:

Vår tanke och ändamål med Kevinstiftelsen är att skapa två stipendier som delas ut varje år till Kevins ära i samband med skolavslutningen för sommaren, där vi ger unga människor som på något sätt kan vara i eller risk för att hamna i en utsatt situation.

Det kan också vara någon som kämpat mot alla odds och lyckats.

En chans att skapa nya förutsättningar utifrån sin vardag, där eventuellt en obalanserad vardag och bakgrund vänts till något positivt och kämpat sig till examina i såväl grundskola som gymnasieskola.

Det kan vara två tjejer, två killar, en kille och en tjej. Vi kommer behovspröva stipendierna. En från grundskolan och en från gymnasieskolan.

Stipendiaterna kommer inte få kontanter, utan insamlingsstiftelsen kommer betala den faktura som är kopplad till stipendiaternas val av förklaring.

Styrelsen och enhällig jury till Kevinstiftelsens stipendiater är: 

I stiftelsen sitter samtliga familjemedlemmar för bröderna Dahlén/Karlsson, (Robin, Christian, Weine, Eva och Annika) och Kevins mamma Teres och pappa Patrik. Utöver dessa har vi Lotta Svärd och Andreas Slätt, författare av boken Kevinfallet/nära vän med bägge familjerna.

 Styrelsen
Ordförande:    Weine Dahlén
Sekreterare:   Andreas Slätt
Kassör:               Annika Karlsson
Ledamot: Teres Hjalmarsson, Patrik Skog, Robin Dahlén, Eva Dahlén
Christian Karlsson och Lotta Svärd

Insamlingsstiftelsen Till Kevins Minne – Kevinstiftelsen
Organisationsnummer: 802480-9959
Bankgiro: 501-2190
Swish: 123 382 9207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *