Äntligen är Kevinstiftelsen igång!

Den 21 november fick vi registreringsbeviset för insamlingsstiftelsen för Kevins minne – Kevinstiftelsen och idag den 19 december blev vi godkända stiftelsekunder hos Westra Wermlands Sparbank med bankgiro, bankkonto och swish.

Mamma till pojkarna, Annika Karlsson hade följande att berätta. ”En otroligt skön känsla att vi idag kan gå ut med att Kevinstiftelsen är up- and running. Det känns overkligt, men samtidigt väldigt, väldigt skönt. Vi har länge pratat om att kunna använda dessa hemskt tråkiga 20 åren på ett positivt sätt och vad passar bättre än en hyllning till Kevins minne?, avslutar Annika.

Kevins pappa, Patrik Skog var också med idag när all dokumentation med banken säkerställdes och han berättade: ”En glädjens dag. Jag finner inte ord precis nu, men jag vet att Kevin skulle vara omåttligt stolt. För mig betyder det här jättemycket, eftersom jag har fått en ny ”familj” att spendera min tid med.

Pappa till pojkarna, Weine Dahlen tillägger: ”Nu ska vi tillsammans lyfta fram minnet av Kevin till det positiva med denna stiftelse för framåt hjälpa utsatta ungdomar/människor som har och har haft det svårt, men ändå kämpar stenhårt för sig själv; allt för att komma in i samhället på ett positivt sätt.
Jag hoppas och tror att vi tillsammans; vi och alla andra därute som vill vara behjälpliga, kan hjälpas åt, där hjälp behövs”.

Samordnare/författare till kommande bok om familjens sanning runt Kevinfallet, Andreas Slätt instämmer i hyllningskören: ”När vi började skriva på bokmanuset till Kevinfallet fick jag hela tiden höra från Christian, Robin, Eva, Weine och Annika att vi måste ge tillbaka till Kevin och Arvika på något sätt. Ur detta formade sig tanken om insamlingsstiftelsen. Idag är det på riktigt. All formalia är på plats och den som vill bidra på ett eller annat sätt kan nu göra det. Det är vi otroligt stolta över allihopa. Två familjer förenade till en, säger Andreas Slätt.

Ändamål insamlingsstiftelsen för Kevins minne – Kevinstiftelsen:
 
Vi inom insamlingsstiftelsen för Kevins minne – Kevinstiftelsen vet att Arvika som stad prata om ung drivkraft och vill skapa värme och möten mellan människor. Arvika stads varumärke förkunnar medborgarfokus, stolthet, öppenhet och förnyelse. ”Kevinfallet” har legat som en våt filt över Arvika i 20-års tid och vi vill nu blicka framåt; en enighet och samhörighet med bägge familjer och med Arvika stads varumärke som en del i vår insamlingsstiftelse.
Vår tanke och ändamål med Kevinstiftelsen är att skapa två stipendier som delas ut varje år till Kevins ära i samband med skolavslutningen för sommaren, där vi ger unga människor som på något sätt kan vara i eller risk för att hamna i en utsatt situation. Det kan också vara någon som kämpat mot alla odds och lyckats. En chans att skapa nya förutsättningar utifrån sin vardag, där eventuellt en obalanserad vardag och bakgrund vänts till något positivt och kämpat sig till examina i såväl grundskola som gymnasieskola. Det kan vara två tjejer, två killar, en kille och en tjej. Vi kommer behovspröva stipendierna.
Stipendiaterna kommer inte få kontanter, utan insamlingsstiftelsen kommer betala den faktura som är kopplad till stipendiaternas val av förklaring.
I början av januari kommer ett nytt styrelsemöte ske i stiftelsen och då kommer färdriktningen för ansökan och hur man ansöker bli konkret utformad. Väldigt viktigt att all formalia följs och att integritet och sekretess behandlas ytterst varsamt.
Bankgiro: 501-2190
Swish: 123 382 92 07
/Styrelsen för insamlingsstiftelsen för Kevins minne – Kevinstiftelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *